Opskrift ikon

Opskrift

Kalvespidsbryst med peberrodssauce spidskål med granatæble og små kartofler

En rigtig herreret

Peter Hørning er en ekstraordinær kok der har bragt nogle fantastiske…

kalvespidsbryst

Kalvespidsbryst med peberrodssauce spidskål med granatæble og små kartofler

En rigtig herreret

4 personer / Udskriv denne sideUDSKRIV / DEL MED EN VEN

Ingredienser

KALVESPIDSBRYST, SPIDSKÅL OG KARTOFLER

600 g Et stykke langtidstegt kalvespidsbryst
Et lille spidskålshovede
1 granatæble
400 g små fine kartofler.

PEBERRODSSAUCE

50 g smør
2 spsk mel
6 dl kalvefond
1 dl piskefløde
1 tsk citronsaft
1 tsk sukker

Fremgangsmåde

  1. Kalvebrystet skæres i passende stykker og steges på en varm pande til det får en stegeskorpe.
  2. Spidskålen deles i 6 stykker og smørdampes al denet, og granatæblekernerne drysses over.
  3. Kartoflerne tourneres i ensartede størrelser. som koges til de netop er møre.
  4. Peberrodsaucen fremstilles ved at smelte smørret i en gryde, hvorefter melet tilsættes. Kalvefonden hældes ved lidt efter luidt imens det piskes ud i massen. Fortsæt til saucen har en god konsistens. Kom piskefløde, peberrod og citronsaft i, og smag til med sukker, salt og peber.
  5. Det hele anrettes på store tallerkener.
Peberroden mister hurtigt smagen når den varmes op, så smag på retten lige før servering.Copyright. Kok og sommelier Peter Hørning.