Opskrift ikon

Opskrift

Kaffemousse med hvid chokolade

Vores “egen” Jørn Steen Larsen har i sine unge dage været restaurantio…

Chokolademousse

Kaffemousse med hvid chokolade

4-6 personer / Udskriv denne sideUDSKRIV / DEL MED EN VEN

Ingredienser

Kaffemousse med hvid chokolade

1 spsk Nescafé
0.5 dl kogende vand
135 g hvid chokolade
4 pasteuriserede æggeblommer
70 g lyst rørsukker
2.5 dl piskefløde
1.5 pasteuriserede æggehvider
25 g hvid chokolade
25 g mørk chokolade

Fremgangsmåde

  1. Rør Nescafé ud i kogende vand og lad det afkøle. Bræk den hvide chokolade i mindre stykker, og smelt chokoladen i en varmefast skål placeret over en gryde med næsten kogende vand i bunden. Undgå at der kommer vand og damp i chokoladen. Rør i chokoladen, når den begynder at smelte. Lad chokoladen køle næsten af.
  2. Pisk æggeblommer ogrørsukker sammen til det er lyst og skummende. Vend den hvide chokolade og den afkølede kaffe i æggemassen.
  3. Pisk fløden til let skum og vend det i chokolademassen.
  4. Pisk æggehviderne let stive og vend dem forsigtigt i blandingen.
  5. Fordel kaffemoussen i 4-6 glas, dæk dem med film og stil dem i køleskabet eller fryseren.
  6. Serveres med høvlet hvid og mørk chokolade i spåner drysset over moussen.

Relaterede opskrifter

Flere opskrifter fra Dessert    |   Gå til alle opskrifter

Se også  Bagværk  Dessert  Forret  Hovedret  Snack