Opskrift ikon

Opskrift

Jordskokkesuppe

Jesper Vollmer har i mange år arbejdet som køkkenchef ved Kongehuset.…

Jordskokkesuppe

Jordskokkesuppe

4 personer / Udskriv denne sideUDSKRIV / DEL MED EN VEN

Ingredienser

500 g jordskokker
2 spsk smør
1 løg
1 fed hvidløg
1 l hønsebouillon
1 dl piskefløde
Lidt bacon
Brødcroutoner

Fremgangsmåde

  1. Skræl jordskokkerne og skær dem i grove stykker. Snit løget og hvidløget. Lad smørret bruse op i en gryde, og tilsæt jordskokker, løg og hvidsløg. Lad det sautere et par minutter, til det bliver let gyldent
  2. Tilsæt bouillonen og lad det simre i 15-20 min. Blend suppen sammen med fløden og smag til med salt og peber.
  3. Rist lidt bacon i små tern på panden, og steg lidt groft plukket brød i baconfedtet på panden.
  4. Server evt. med lidt sprødristede tern af jordskokker, eller et par skiver meget tynde (brug en god mandolin) skiver rå jordskokker i bunden af tallerkenen. Pynt evt. med en lille krydderurt.

Det virker godt, hvis tallekenerne serves med garnituren i bunden, og suppen hældes over ved bordet

Garnituren i bunden