Opskrift ikon

Opskrift

Jordskokkesuppe med urter, kammusling og trøffel

Jørgen Michelsen er en af vore faste kokke, som har kommet hos os i ma…

Jordskokkesuppe

Jordskokkesuppe med urter, kammusling og trøffel

4 personer / Udskriv denne sideUDSKRIV / DEL MED EN VEN

Ingredienser

700 g skrællede jordskokker
4 kammuslinger
1.5 løg
1.5 dl hvidvin
4 - 5 dl. hønsefond
2 - 3 dl. piskefløde
porrer
gulerødder
trøffelolie og evt. frisk trøffel
purløg

KYLLINGEFOND

halv knoldselleri
2 løg
4 gulerødder
salt
kyllinge overlår
porrerester

Fremgangsmåde

  1. Kyllingefonden laves ved at lade ingredienserne småsimre i 20-30 min. Lårenes skal være møre. Fonden sigtes fra.
  2. Jordskokkerne skrælles helt for skræl og dampes i smør, de sauterede løg og hvidvinen til de er møre. Derefter koges de op med kyllingefonden, det hele blendes og monteres med fløde.
  3. Kammuslingerne steges i rigeligt smør ved høj varme, så de får stegeskorpe, men stadig er bløde i midten.
  4. porrer og gulerødder snittes julienne (i småbitte tern – 2 mm) og sauteres
  5. Anrettes i en dyb tallerken, med kammuslingen i bunden, jordskokkesuppen omkring. De sauterede porrer og gulerødder drysser af, og retten pyntes med purløg