Opskrift ikon

Opskrift

Jomfruhummer med urter på bund af butterdej

Jesper Jans har været med på madholdet næsten alle år, og vi kender ha…

jomfruhummer

Jomfruhummer med urter på bund af butterdej

8 personer / Udskriv denne sideUDSKRIV / DEL MED EN VEN

Ingredienser

Jomfruhummer med urter på bund af butterdej

750 g jomfruhummerhaler
400 g cherrytomater
2 skalotteløg
2 fed hvidløg
Krydderurter, salt og peber

Fremgangsmåde

  1. Jomfruhummerhaler: Pil skallerne af jomfruhummerhalernen og hak dem groft. Husk at fjerne tarmen. Steg halerne hurtigt på varm pande. (senere).
  2. Urter: Skær gulerødder, squash og forårsløg i tynde staver å 3 cm. Hak skalotteløg fint. Rist staverne af gulerødder og squash i lidt olie, tilsæt forårsløg og skalotteløg og kog af med sovsen (se nedenfor) et par minutter. Tilsæt smør til cremet konsistens og tilsæt lidt hakket eksdragon. Smag til med salt og pepper.
  3. Sovs: Varm resterne af urterne i lidt olie og kom skallerne i. Tilsæt lidt paprika og kog af med hvidvin.
  4. Butterdej: Rul 4 plader ud til 10 x15 cm, ½ cm tykkelse. Skær to lange strimler af hver af pladerne. Pladerne pensles med æg, og de to strimler limes fast langs de lange kanter af pladerne. Snit pladerne så der bliver slidser i pladerne. Bag ved 200 grader i ca. 20. min.
  5. Anretning: Kom urter i sovs på butterdejen og anret halerne øverst. Del pladerne i passende antal. Server straks.
Såfremt man har ekstra jomfruhummerskaller, kan disse med fordel også bruges i sovsen.