Opskrift ikon

Opskrift

Indbagt pighvar med basilikumsauce og sauteret spinat

Steen Johnsen som ejer Kongelundskroen, har gennem sin profession være…

Pighvar

Indbagt pighvar med basilikumsauce og sauteret spinat

4 personer / Udskriv denne sideUDSKRIV / DEL MED EN VEN

Ingredienser

Et æg til pensling
Blandede urter til saucen
Krydderurter til fisken
Smør til saucen og til spinaten og bagepapiret
400 g spinat
Citron, muskatnød samt salt og peber
1 lille pighvar på ca. 1 ½ kg. Det er kun en forret
4 butterdejsplader

Fremgangsmåde

  1. De 4 små plader butterdej rulles lidt ud og skæres ud som en fisk. Brug evt. en skabelon i pap.
  2. Pighvaren renses og fileteres. Restene af fisken sættes over til fond med lidt urter og smagsgivere. Fonden koges op, hvorefter der skrues ned, så den simrer i ca. 20 minutter. Så sigtes fonden, og den reduceres til en 3 dl. Tilsæt ½ liter fløde og kog den ned til det halve eller til den begynder at bliv cremet. Fonden blendes med frisk basilikum og 150 gram smør. Smag til efter behov med krydderureter, salt og peber.
  3. Imens indpakkes de 4 fileter ind i butterdejen, de krydres med salt og peber og plukkede krydderurter. Dejen lukkes sammen, og samlingen presses med en stor gaffel så den ikke springer op. Med en lille kniv dekoreres dejen, så den ligner en fisk, med skæl, hoved og hale. Dejen pensles med et pisket æg og krydres. “Fiskene” bages i ovnen ca. 15 minutter på smurt bagepapir til de er gyldne
  4. Varm en pande godt op og sauter spinaten (hurtig) af med lidt salt, peber, muskatnød og revet citronskræl.
  5. Retten anrettes på varme tallerkener, med spinaten i bunden. maskeres med saucen og med en fisk på hver tallerken.

TIP!

Anden fin hvid fisk, f.eks. søtunge eller rødtunge kan også anvendes i retten.