Opskrift ikon

Opskrift

Iberico koteletter med svampe

… selleripuré og brunet smør

Frederik Nielsen har tidligere været ansat på restaurant Bind. Siden h…

Iberico med stegte svampe

Iberico koteletter med svampe

… selleripuré og brunet smør

4 personer / Udskriv denne sideUDSKRIV / DEL MED EN VEN

Ingredienser

iberico koteletter
Timian
2 - 3 store kejserhatte
1 pakke bøgehatte
1 pakke smør (til sauce)
Lidt smør (til selleripuréen)
2 - 3 dl. varm piskefløde (til selleripuréen)
Brøndkarse

Fremgangsmåde

  1. Skræl sellerien og skær den op i grove stykker. Kom stykkerne i en gryde og kog dem møre med vand. Hæld vandet fra og kom stykkerne op i en blender sammen med den varme fløde, lidt smør og salt. Blend sellerien helt glat. Det kan godt tage lidt tid. Smag puréen til med salt.
  2. Koteletterne brunes i olie på panden, og de steges færdige i ovnen ved 80 grader, til de har en kernetemperatur på 61 grader. Koteletterne kan evt. glaceres lidt op i smør på panden inden servering. Koteletterne halveres eller skæres i tynde skiver.
  3. En pakke smør brunes og bundfaldet sigtes fra. Smag det brunede smør til med lidt limeskræl og salt. Bøgehattene kan evt. svitses af på panden og indgå i saucen.
  4. Kejserhattene halveres og ridses på den flade side, så der dannes harlekintern. De steges med timian i olie på panden
  5. Retten anrettes og pyntes med brøndkarse.