Opskrift ikon

Opskrift

Hummer Termidor

Hummer Termidor

4 personer / Udskriv denne sideUDSKRIV / DEL MED EN VEN

Ingredienser

Hummer

2 stk store hummere
5 vand
Salt
Krydderurter - gerne stilke og rester

Essens

Esdragon - gerne stilke
1 stk skalotteløg
Lidt peberkorn
1 stk Laurbærblad
0.5 dl sherryeddike
5 dl hvidvin

Gratineringssovs

1 dl essens
4 stk æggeblommer
200 smeltet smør
Frisk peber og lidt salt
1 stk røget chili
50 fintrevet parmesanost
Finthakket esdragon

Fremgangsmåde

  1. Hummerne koges i meget saltet vand (vandet skal smage som saltvand) med persillekviste eller andre friske krydderurter i 5 minutter. Kløerne måske yderligere 3 minutter. De tages op og lægges i koldt vand .
  2. Hummerne flækkes og klørene tages af Tarm og det som sidder i hovedet kasseres — halen tages op og skæres i ud og lægges tilbage i skallen.
  3. Kløerne bankes let så de knækker og kødet tages ud og lægges over i hovedet på hummerne Hummerne anbringes på sølvpapir så de står så lige som muligt
  4. Alle ingredienser essensen koges sammen og koges ned til ca. ¼ del. Essensen sigtes fra og er herefter klar til brug.
  5. Essens og æggeblommer piskes luftigt først og piskes derefter forsigtig op på komfuret indtil massen er lige ved at sætte sig. Derefter tilsættes det varme smeltede smør stille og roligt lidt af gangen. Saucen smages til med salt og peber samt citronsaft og røget chili samt masser af finthakket estragon og til sidst fintrevet parmesan.
  6. Saucen lægges nu med rund hånd hen over de halve krebs til det dækker.
  7. Gratineres med bunsenbrænder eller i ovnen under grillen.