Opskrift ikon

Opskrift

Hjemmelavede pølser i bagt tomat sauce og pasta

Madaften 12. november 2018

Opskrifter fra samme event:

Jonas Muhlhahn arbejder hos Folkets Madhus i København. Han er uddanne…

Fettuchine og pølser

Hjemmelavede pølser i bagt tomat sauce og pasta

4 personer / Udskriv denne sideUDSKRIV / DEL MED EN VEN

Ingredienser

PØLSER

Nakkekam, ikke alt for magert
17 g. salt pr. kg. kød
Ca. ½ dl. vand pr. kg. kød
Krydderier efter ønske
Svinetarm

TOMATSAUCE

Masser af små smagfulde tomater
Krydderurter
Hvidløg
Olivenolie
Salt og peber

Fremgangsmåde

  1. Hak køddet på en kødhakker, f.esk. halvdelen finthakket og halvdelen grofthakket. Det giver en passende struktur. Farsen æltes grundigt, og justeres til passende konsistens med lidt vand.
  2. Når farsen er æltet, kan man stege en lille frikadelle af farsen, for at smage om den er passende krydret. Efter ønske, kan der tilføjes yderligere krydderier.
  3. Svintarmen trækkes på pølsehornet, og farcen fyldes i. Undgå luft i tarmen, og lad være med at stoppe den for hårdt, man skal efterføgende kunne sno tarmen, så man får separate pølser ud af det.
  4. Når pølserne er stoppet, vrides de i passende længder pølser.
  5. Til saucen halveres tomaterne , og de lægges i en bradepande sammen med hakkede krydderurter og hakket hvidløg. De drysses med olivenolie, balsamico, salt og peber. Tomaterne bages i ovnen ved 190 grader i ca. 15. min.
  6. Pølserne lægges ovenpå tomaterne i bardepanden, og det hele bages videre i yderligere ca. 30 minutter.
  7. Pølserne serveres f.eks. med fettucine (se evt. opskrift på tilbehør også fra den 12. nov 2018) i en dyb tallerken sammen med tomatsaucen. Giv evt. retten et drys reven ost (parmesan eller ligenede) og en kvistfrisk krydderurt før servering

TIP!

En klassisk italiensk salsiccia kan krydres med hvidløg, groft stødt fennikelfrø (evt. ristet på en tør pande for at fremhæve smagen) og sort peber.En stærkere variant kan krydres med habanero chili (f.eks. ½ frugt til 1 kg kød, men der er stor forskel, så smag på chilien - hvis du tør), bagte peberfrugter og stødt spidskommen (evt. ristet på en tør pande for at fremhæve smagen)
Pølsestopning

Pølsestopning