Opskrift ikon

Opskrift

Hjemmelavede kålpølser med pommes fondant, lynsylt, sennepsmayo og egen lyn-sauerkraut

Hjemmelavede kålpølser med pommes fondant, lynsylt, sennepsmayo og egen lyn-sauerkraut

4 personer / Udskriv denne sideUDSKRIV / DEL MED EN VEN

Ingredienser

Kålpølser

1 kg hakket gris
5 g muskat
2.5 g paprika
18 g salt

Lyn-sauerkraut

Kommen
måske bacon
måske løg

Lynsyltet løg

2 stk rødløg i skiver
1 del sukker
1 del eddike
Salt og peber
Frisk timian

Lynsyltet agurk

1 del sukker
3 dele eddike
1 stk stjerneanis
Lidt timian

Små pommes fondant

8 stk små kartofler
Smør
Fond

Grov-senneps mayonnaise

2 stk æggeblommer
1 spsk grov sennep
1 tsk eddike
Salt og friskkværnet peber
2 dl smagsneutral olie

Fremgangsmåde

Kålpølse.

Rør det hakkede kød godt med saltet, så det binder. Tilsæt krydderier. Stil om muligt farsen på køl i 30 minutter. Stop farsen i svinetarme og drej pølserne  i passende stykker. Røg pølserne hvis muligt. Pocher dem ved 80 grader i 8 – 10 minutter og steg den forsigtigt i smør.  

Lyn-sauerkraut.

Fri opgave med kommen. Michael kårer aftenens bedste. Et hint kan være bacon og løg.  

Lynsyltet løg.

Ryst løgene godt sammen med lagen og lad det stå i mindst 30 minutter. Den skarpe løgsmag skal fortage sig.  

Lynsyltet agurk.

Skør agurken i små chunks. Kog lagen op og hæld den over agurken. Lad trække i 30 minutter.  

Små pommes fondants

Skær kartoflerne sekskantede – uden skræl. Steg kartoflerne på de aflange siden i godt med smør. Stil herefter kartoflerne på højkant i et ildfast fad og fyld fadet en trediedel op med fond. Steg dem ved 200 grader i ca. 25-30 minutter.  

Grov-senneps mayonnaise.

Æggeblommer, sennep, eddike, salt og peber piskes sammen. Olien tilsættes lidt ad gangen, og mayo’en piskes indtil olien er optaget i blandingen. Bliver mayonnaisen for tyk undervejs piskes der nogle dråber vand eller eddike i. Smag til med salt, sennep og eddike.  

Pølsestopning.

 

Pølsestopning

Pølsestopning