Opskrift ikon

Opskrift

Havtaske med risotto, glaskål og svampe

Simon Juel Pedersen er en talentfuld ung kok, som er ansat på Rørvig k…

Havtaskerisotto

Havtaske med risotto, glaskål og svampe

4 personer / Udskriv denne sideUDSKRIV / DEL MED EN VEN

Ingredienser

3 skalotteløg
400 g risotto-ris
fiskefond
fløde
parmesanost
salt og peber
1 glaskål
svampe

Fremgangsmåde

  1. Risottoen tilbereds ved, at de finthakkede skalotteløg steges glasklare i en gryde med olie. Risene skylles i koldt vand, og så tilsættes de og steges lidt med løgene, så også de bliver klare. Fiskefond tilsættes, så risene netop dækkers og risene koger stille og roligt. Når væden er kogt ind, tilsættes yderligere fond, og sådan fortsættes indtil risene er passende møre (“al dente”). Når risene er møre og væden næsten kogt væk, tilsættes ristede svampe, og risottoen monteres med fløde og revet parmesanost, Når den rette konsistens er nået, tilsættes – umiddelbart før servering – små tern af glaskål,
  2. Havtaskehalen pudses fri for skind og sener, så den er helt fin rent hvid, men fortsat på benene. Den brunes godt af på en pande, og steges derefter færdig i ovn på 185 grader, til den er næsten helt mør. Derefter tages den ud og trækker færdig.
  3. Glaskål skæres tyndt på en mandolin, og skiverne marineres i persilleolie, salt, peber og citron, hvor det trækker en passende tid.
  4. Retten anrettes med en klat risotte på en stor tallerken, et pænt stykke havtaskehakle ved siden af, samt et par skiver marineret glaskål.

TIP!

Opskrift på persilleolie kan findes i opskriften på forretten "Krustader med kammuslinger", fra samme dato (23. oktober 2017)