Opskrift ikon

Opskrift

Gulerødder med bacon, bladselleri og pære

Gulerødder med bacon, bladselleri og pære

4 personer / Udskriv denne sideUDSKRIV / DEL MED EN VEN

Ingredienser

Gulerødder med bacon, bladselleri og pære

200 g bacon
4 skiver dag gammelt brød
3 stk pærer
4 stk gulerødder
2 spsk citronsaft
1 tsk sukker
halv bladselleri
100 g valnødder
Evt. mynte

Fremgangsmåde

  1. Baconen skæres i små tern. Brødet skæres ligeledes i små tern. Baconen ristes på bagepapir i ovn ved 180 g ca. 8-10 min, herpå vendes brødtern i, og der ristes 5-6 min mere til alt er gyldent. Nu tilsættes valnødder og disse steger med max. 2 min.
  2. Gulerødder skrælles og rives groft. Pærerne befries for kernehuse og skæres i skiver, der vendes med citronsaft og sukker .
  3. Alt anrettes i en skål eller dyb tallerken og der drysser med mynte

En lille ret, der kan bruges som en af mange til en middag – a la italiensk stil, hvor alle spiser lidt af hver af de mange retter.

Retten kan også bruges som en forret eller en frokostret.