Opskrift ikon

Opskrift

Grønne rabarber med u-kørt vaniljeis og skovmærke.

Brian Mark Hansen har været Søllerød Kro’s køkkenchef siden den 1. okt…

Grønne rabarber

Grønne rabarber med u-kørt vaniljeis og skovmærke.

6-7 personer / Udskriv denne sideUDSKRIV / DEL MED EN VEN

Ingredienser

Grønne rabarber med u-kørt vaniljeis og skovmærke

300 g Skovmærke ismasse
150 g Vanilje ismasse
200 g æggehvide
200 g sukker
160 g sukker
150 g hvid chokolade
150 g rabarbersirup på grønne rabarber
8 små belgiske vafler
100 g flormelis
50 g tørret rabarberstøv

Fremgangsmåde

  1. Skovmærkeismassen køres på ismaskine, og stilles herefter på frost. Den skal masseres (omrøres) mindst hver halve time indtil servering.
  2. Marengsen fremstilles ved at æggehviden og de 200 g. sukker piskes stift i en røreskål og kommes på sprøjtedåse.
  3. Den hvide chokolade smeltes, og den føste sukkerlage fremstilles ved at varme 80 g. sukker og ½ dl. vand i en gryde under omrøring indtil lagen når 141 grader. Herefter røres den i den varme chokolade. Imens fremstilles anden sukkerlage på nøjagtig sammemåde. Den røres herefter også i, hvorefter choladen vil krystallisere.
  4. Vaflerne lunes i ovnen ved 160 grader i 30 sekunder så de er klar til anretning.
  5. For at anrette, tapes tallerkenerne og marengsmassen trækkes på med en tandspartel. Marengsen brændes med en brænder. I marengsens riller sprøjtes med en sprøjteflaske skiftevis rabarbersirup og u-kørt vanijeis.
  6. I kanten lægges en lille bunke af den krystalliserede chokolade. På dnene lægges en formet quennelle af den frosne skovmærkeis.
  7. De lune vafler lægges ved, og der drysses med flormelis og med tørret grønt rabarberstøv.
Hvis det ultimative look skal opnås, kan man bruge en keramikers drejeskive til at lave et flot cirkulært marengsmønster med tandspartlen - se billedet.

Relaterede opskrifter

Flere opskrifter fra Dessert    |   Gå til alle opskrifter

Se også  Bagværk  Dessert  Forret  Hovedret  Snack