Opskrift ikon

Opskrift

Gratinerede østers i crémant

Gratinerede østers i crémant

personer / Udskriv denne sideUDSKRIV / DEL MED EN VEN

Ingredienser

Gratinerede østers i crémant

24 stk østers
180 g smør
3 dl crémant
3 stk skalotteløg
4 stk Æggeblommer
Revet parmesan, salt og peber

Fremgangsmåde

  1. Luk østers op over en skål. Tag dem ud af skallen og læg dem i skålen sammen med deres væde.
  2. Gør den runde del af skallerne rene, og sæt dem i en bradepande med groft salt, så de ikke tipper.
  3. Smørret klares. Cremanten koges ind sammen med de finthakkede skalotteløg til der er ca. 3 spsk. tilbage i gryden. Lad det køle lidt af og pisk så æggeblommerne i sammen med vandet fra østers til cremet konsistens.
  4. Tilsæt smørret lidt efter lidt over vandbad. Der piskes.
  5. Kom østers tilbage i skallerne og kom en skefuld sovs på hver. Drys med lidt revet pamesan. Bradepanden sættes ind under en hed grill i 4-5 min. til saucen gratinerer, hvorpå de serveres omgående.
  6. Cremant af samme slags som er anvendt i retten serveres til sammen med lidt brød
I stedet for cremant, kan en anden passende mousserende vin anvendes.