Opskrift ikon

Opskrift

Græskarsuppe med dagens fangst fra Østersøen

Frederik Nielsen har tidligere været ansat på restaurant Bind. Siden h…

græskarsuppe

Græskarsuppe med dagens fangst fra Østersøen

4 personer / Udskriv denne sideUDSKRIV / DEL MED EN VEN

Ingredienser

Græskarsuppe med dagens fangst fra Østersøen

kvart muskat-græskar
5 dl piskefløde
5 dl hønsefond
5 pillede skalotteløg
Dagens fangst fra Østersøen
Limesaft og revet limeskræl
Salt, peber og revet muskat

Fremgangsmåde

  1. Skær skalotteløgene i grove tern og damp dem i en gryde. Skræl græskarret og skær kødet i grove tern. Kom græskar, fløde og hønsefond op i gryden. Det hele koges til græskarret er mørt, hvorefter det mikses til en suppe, f.eks. i en blender, til en suppe. Suppen sigtes.
  2. Dagens fangst fileteres og skæres i strimler. Fiskestrimlerne marineres i limesaft og revet limeskal. Lad det stå og trække i ca. en time.
  3. Umiddelbart før servering anrettes retten, ved at fisken anbringes i en dyb tallerken og overhældes med græskarsuppen.
Fisken skal ikke marineres i alt for meget limesaft, sådan at fisken bliver hvid som i en ceviche. Der skal kun en let marinering til, som i kombination med varmen fra græskarsuppen tilbereder fisken.