Opskrift ikon

Opskrift

Græskarfritter med parmesan

Betina Repstock har besøgt Madholdet 10 gange, og har bragt Madholdet…

Græskarfritter

Græskarfritter med parmesan

personer / Udskriv denne sideUDSKRIV / DEL MED EN VEN

Ingredienser

halv hokkaido græskar
1 dl revet parmesan ost
1 æg
4 spsk hvedemel
2 spsk sesamfrø
2 ansjosfileter (de konserverede fileter i olie - eller evt. i stedet ansjospure på tube)
Lidt tørret timian
1 tsk bagepulver
Salt og peber
Olie til friturestegning

Fremgangsmåde

  1. Hak ansjosfilterne MEGET fint eller brug ansjospure på tube. Riv parmesan osten på det fine rivejern.
  2. Skyl hokkaido græskarret, skræl det og kassér kernerne. Hvis det er meget hårdt kan man give det 10 min i en varm ovn. Så bliver det meget lettere at skære ud. Riv hokkaidoen på det grove rivejern.
  3. Bland revet græskar med revet parmesan, sesamfrø, æg, mel, timian, bagepulver, de hakkede ansjoser, salt og peber. Blandingen skal lige netop hænge sammen – ikke være våd. Tilsæt om nødvendigt lidt mere mel.
  4. Lige inden servering varmes fritureolien op til 180 grader. Med to små skeer laves kugler af farsen, som steges i den varme olie. Kuglerne skal friteres til de er sprøde og gyldne. Prøvesmag dem, de skal måske have mere farve end man tror.
  5. Drys med salt og peber, og server straks. Gerne medet glas tør hvidvin eller en iskold Americano. (Campari, appelsin, Cinzano)

TIP!

Hokkaido græskar er en af de bedste sorter til madlavning. Det har fået navn efter en af de nordlige øer, der indgår i Japans ø-rige..