Opskrift ikon

Opskrift

Fyldte squash med chimichurri

Fortinligt som tilbehør til f.eks. Andelår med glaserede løg

Betina Repstock har besøgt Madholdet 10 gange, og har bragt Madholdet…

Fyldte squash

Fyldte squash med chimichurri

Fortinligt som tilbehør til f.eks. Andelår med glaserede løg

4 personer / Udskriv denne sideUDSKRIV / DEL MED EN VEN

Ingredienser

FYLDTE SQUASH

4 store kugleformede squash eller almindelige aflange squash
50 g belugalinser - eller andre linser
1 løg
1 fed hvidløg
2 spsk raps- eller olivenolie
1 spsk fintsnittet rosmarin
2 spsk frisk timian
1 citron
4 spsk rasp
salt og friskkværnet peber

CHIMICHURRI

1 stort bundt persille - gerne bredbladet
3 fed hvidløg
1 rød chili - evt. mere efter smag
1 spsk frisk oregano
3 spsk rødvins- eller frugteddike
1 dl koldpresset jomfruolivenolie

Fremgangsmåde

  1. Kog linserne møre i rigeligt vand. Det tager ca. 20 min. Lad dem dryppe af.
  2. Hak løg og hvidløg og svits dem ved rask varme indtil de er let gyldne.
  3. Del squash’ene i to dele – eller skær toppen af. Tag indmaden ud af frugterne, så skallen er 1 – 2 cm. tyk. Hak indmaden og kom den i løgene. Tilsæt linserne og rør det sammen. Tilsæt 1 spsk. reven citronskræl og 2 spsk. citronsaft
  4. Rør det hele sammen og tilsæt så meget rasp, så fyldet lige hænger sammen, og smag til med salt og peber.
  5. Fordel fyldet i de udhulede squash og pres det lidt sammen. Anbring frugterne i et lavt ovnfast fad og dryp med lidt olivenolie. Sæt fadet i ovnen ved 190 grader og bag squash’ene i 20 – 30 min.
  6. Tilbered imens chimichurri salsaen. Pres hvidløgsfeddene og hak så meget chili, som du finder passende. Salsaen må genre være stærk. Rør persille, oregano, hvidløg, chili og eddike sammen med olien. Samg godt til med salt og peber.
  7. Salsaen serveres separat til de fyldte squash.