Opskrift ikon

Opskrift

Friske risruller med rejer og goma dressing

Betina Repstock har besøgt Madholdet 10 gange, og har bragt Madholdet…

risruller

Friske risruller med rejer og goma dressing

4 personer / Udskriv denne sideUDSKRIV / DEL MED EN VEN

Ingredienser

Friske risruller med rejer

200 g rejer
0.5 tsk olie
Saften fra 1 lime
1 spsk soya
1 pakke tørret risdej til ruller
halv agurk
1 iceberg salathoved
1 bundt thai basilikum
1 rød chili

Dressing

3 spsk mayonnaise
8 spsk skyr
2 tsk tahin (sesampasta)
1 spsk sød chilisauce
skrællen af 1 lime
1 spsk sort sesam.

Fremgangsmåde

  1. Start med dressingen. Alt røres sammen og smages til med salt og peber. Lad den trække koldt.
  2. Vend rejer i limesaft og soya. Lad det trække i 5 min., og hæld derefter lagen fra. Lagen gemmes.
  3. Tør rejerne i køkkenrulle og steg dem brune på en tefalpande i et par dråber olie. Når rejerne er brune, tilsættes lagen igen. Varm nu indtil væsken er reduceret til en glace omkring rejerne. Rejserne hældes nu over på en ren tallerken.
  4. Skyl, skræl og snit salat, chili, gulerødder og agurk i strimler.
  5. Fyld et stort fad med koldt vand. Vend hurtigt risdisken heri, kom rejer og tilbehør i og rul dejen sammen om fyldet til en rulle. Løg dem på et fad beklædt med en frysepose. Fortsæt til der ikke er mere fyld.
  6. Ved servering skæres ruller i stykker evt. 1 – 2 gange alt efter længden. Rullerne serveres med gomadressingen.
Ruller må gerne rulles lidt stramt, det ser pænest ud. Brug evt. en sushi måtte, hvis du har sådan en.