Opskrift ikon

Opskrift

Franske duer med bagte rodfrugter og salat med druer

Jesper Jans har været med på madholdet næsten alle år, og vi kender ha…

Franske duer med bagte rodfrugter og salat med druer

Franske duer med bagte rodfrugter og salat med druer

4 personer / Udskriv denne sideUDSKRIV / DEL MED EN VEN

Ingredienser

2 stk Franske skovduer (de er større end de danske)
Rodfrugter of salat som anført i opskriften

Fremgangsmåde

Duer. 1. Gør duerne i stand og gnid dem med lidt salt ind- og udvendigt   2. Brun dem i smør på panden på alle sider 3. Før servering sættes de i ovn en på varmluft ved 190 grader. 10 til 12 minutter 4. Ved servering halveres duerne og overhældes med saucen Se neden for. 5. kog panden af med lidt hønsefond og en smule cognac. Kog ind til nogle skefulde 6. Pisk 100 g koldt smør i saucen og smag til Rodfrugter 1. Skær rodfrugterne i mundrette stykker og bland dem med olie og lidt salt 2. Bag til de er møre Salat 1. Halver druerne skær æblerne i tynde skiver og vend dem i lidt citronsaft 2. skær bladselleri en passende stykker. 3. Tilsæt hakkede valnødder. 4. Bland med en marinade af olivenolie, peber og citronsaft. Anret det hele smukt på en varm tallerken