Opskrift ikon

Opskrift

Forårsruller

Jesper Jans har været med på madholdet næsten alle år, og vi kender ha…

Forårsruller

Forårsruller

4 personer / Udskriv denne sideUDSKRIV / DEL MED EN VEN

Ingredienser

DEJ

250 g hvedemel
4 dl vand
Salt
2 tsk olie samt olie til stegning

FYLD

250 g hvidkål
1 porre
1 løg
1 dåse bambusskud
100 g champignon
200 g bønnespirer
4 spsk olie
125 g hakket oksekød
125 g hakket svinekød
2 spsk soyasauce
4 spsk sherry
Salt, cayennepeber og æggeblomme til pensling

Fremgangsmåde

  1. Kom melet i en skål, og rør mens vandet hældes i . Tilsæt olie og salt. Lad dejen hvile i 30 minutter.
  2. Skyl kål og porre, og skær dem i tynde strimler. Pil og hak løget. Lad bambusskuddene dryppe af og skær dem derefter i fine strimler. Skyl bønnespirerne. Rens champignongerne og snit dem fint.
  3. Varm olien på en stor pande og brun kødet. Tilsæt kål, porre, løg og bambusskud. Lad det svitse i ca. 5 minutter. Derefter hældes svampe og bønnespirer i, og det hele svitses et par minutter. Smag til med soya, sherry, salt og cayennepeber.
  4. En pande (ca. 25 cm. i diameter) pensles med olie. Hæld dejen op i et målebæger og fordel en ottendedel af den på panden. Sørg for at der ingen huller er. Lad pandekagen stivne ved svag varme. Den skal ikke vendes. Læg den på et fugtigt viskestykke. Bag resten af dejen på samme måde.
  5. Fyldet fordeles på pandekagerne, pensl kanterne med en rest flydende dej eller meljævning. Fold dejen sammen om fyldet og tryk den godt sammen, så rullen er helt lukket. Pensles med æg.
  6. Varm olien op i en frituregryde og kog rullerne, et par stykker ad gangen, til de er yldne og sprøde. Tag dem op og læg dem på fedtsugende papir.