Opskrift ikon

Opskrift

Flødepocheret rødtunge med to slags blomkål og porre

Simon Juel Pedersen er en talentfuld ung kok, som er ansat på Rørvig k…

Søtunge

Flødepocheret rødtunge med to slags blomkål og porre

4 personer / Udskriv denne sideUDSKRIV / DEL MED EN VEN

Ingredienser

1 flået rødtunge
2.5 dl piskefløde
1.5 blomkålshoved
400 g smør
Salt og peber
1 citron
Hakket persille
1 stor porre
3 dl hvidvin
3 spsk hvidvinseddike
1 finthakket skalotteløg
3 dl hvidvin

Fremgangsmåde

  1. Rødtungen fileteres i 4 fileter. Fileterne rulles op in små paupietter, der placeres i en gryde med fløde, der dækker paupietterne halvt op. Gryden sættes på komfuret og varmes langsomt op. Når fløder koger, tages gryden af komfuret og der lægges låg på. Paupietterne trækker færdige i den varme fløde. Det tager ca. 10 min.
  2. Det ene blomkålshoved skæres ud i passende små buketter. De skylles og steges herefter i rigeligt med smør (tak til Conrad B. C. og Price’rne) indtil de er møre. Når de er møre smages de til med salt, peber og citronskræl og hakket persille.
  3. Det halve blomkålshoved skylles og skæres ud mindre stykker sammen med resterne fra det andet blomkålshoved. Blomkålen koges til den er rigtig mør. Vandet sies fra og blomkålen blendes med smør og fløde til den er helt glat. Den smages til med salt og peber.
  4. Bund og top skæres af porren, og den kommes i et fad med en lille smule vand og citronskræl. Fadet sættes i ovnen ved 170 grader og bages mør. Tag den ud og fjern de yderste blade. Det inderste skæres i passende stykker til servering
  5. Tilbered beurre blanc ved at koge 3 dl. hvidvin og 3 spsk. hvidvinseddike samt det finthakkede skalotteløg ned til den hale mængde. Det sigtes og væskens blendes med en hel pakke smør (250 g.) og smages til med salt og peber.