Opskrift ikon

Opskrift

Fiskefumet

Opskrift til 1 liter fiskefumet. Godt som tilbehør til f.eks. pighvar med svampe og bacon

Fiskefumet

Opskrift til 1 liter fiskefumet. Godt som tilbehør til f.eks. pighvar med svampe og bacon

8 personer / Udskriv denne sideUDSKRIV / DEL MED EN VEN

Ingredienser

Fiskefumet

1 gulerod
1 løg
1 porre
1 stilk af bladselleri
Ben, skin og hoved fra 1 pighvar (ca. 2 kg hel fisk)
1 fed hvidløg
En bouquet garni
1 nellike
8 hvide pepper korn
2.5 dl hvidvin
Lidt olie
Vand så det lige dækker

Fremgangsmåde

  1. Gør grønsagerne klar og svits dem i olie i ca. 5 min. De skal ikke tage farve.
  2. Kom det grovhakkede fiskeskelet mv. i gryden, kog af med vin.
  3. Tilsæt resten inc. vand til det dækker og lad det koge i ca. 15 min. og lad det herefter trække i yderligere 15 min. Sigt væden fra i en fin sigte. Der skal være mindst en liter.
Godt som tilbehør til f.eks. pighvar med svampe og bacon - opskrift også fra 7. november 2016.