Opskrift ikon

Opskrift

Fasanbryst med pære, bagte løg og portvinssauce

John Kofod er uddannet som hovmester ved Kogtved Søfartsskole, og har…

Fasan

Fasanbryst med pære, bagte løg og portvinssauce

4 personer / Udskriv denne sideUDSKRIV / DEL MED EN VEN

Ingredienser

Fasanbryst

2 stk fasaner
Olie
Timian
Hvidløg
2 stk pærer
Smør
2 stk løg

Sauce

Fasanskrog
1 stk løg
Hvidløg
Portvin
5 dl Rødvin
Kyllingefond

Fremgangsmåde

  1. Fasanerne ordnes og plukkes eller flås.
  2. Pærerne skrælles og halveres og kernehuset tages ud. Lige før anretning sauteres de i lidt smør indtil de er møre, hvorefter de drysses med lidt salt og peber og de sprayes med sherryeddike.
  3. Til saucen hakkes fasanskrog i stykker. De brunes godt og grundigt i en gryde sammen med løg og krydderurter. Tilsæt portvin og rødvin samt kyllingefond så det dækker og lad saucen simre i ca. 1 time. Saucen sigtes fra og koges ind til passende smag.
  4. Løgene pilles, halveres og kommes i en gryde med skæresiden nedad sammen med smør og timian. Låget lægges på og de henstår på komfuret ved svag varme indtil de er møre. Før servering skrues varmen op og de brunes.
  5. Fasanbrystet anrettes på en stor tallerken med halverede pærer, halverede løg og sauce.

TIP!

Man kan evt. også serverer fasanlårene sammen med brystet, men de skal i så fald have lov til at simre sammen med saucen indtil de er passende møre. Man kan vælge kun at bruge overlårene, for at undgå "flipstiverne" i underlårene, eller at bruge hele låret for dekorationenes skyld.