Opskrift ikon

Opskrift

Farseret vagtel med dansk kål, moderne brændende kærlighed og sauce vadouvan

Claus Jørgensen sammen med sin kammerat Christoffer. Claus er souschef…

Farserede vagtler vadauvan

Farseret vagtel med dansk kål, moderne brændende kærlighed og sauce vadouvan

4 personer / Udskriv denne sideUDSKRIV / DEL MED EN VEN

Ingredienser

Farseret vagtel

4 vagtler
Kyllingebryst
Svampe
Persille
0.5 dl æggehvider
Fløde
Vadauvankrydderi
Rosenkål
Grønkål
Broccoli
Bagekartofler
Smør
Mælk

Tilbehør

Hytteost
Drueagurker
Syltede kapersfrugter
Skalotteløg
Bacon

Fremgangsmåde

  1. De udbenede vagtler fyldes med en fars på 1 stk. kyllingebryst, der blendes med salt og tilsættes hakkede svampe og persille, 1/2 dl. hvider og spæd med fløde til en cremet konsistens opnåes.
  2. Vagtlerne (evt. i koteletform – se tips) rulles i film og bages i ovn ved 80 grader i 45 min.
  3. Vadauvan-blandingen “brændes af” på en varm pande. Det reduceres ned med fond og smages til. Sigtes inden brug
  4. Rosenkål, grønkål og broccoli ordnes og skylles. De steges på hed pande inden brug. Smag til med salt og peber
  5. Bagekartofler skrælles og koges meget møre. Dampes af og moses gennem en fin sigte. Monteres med lun mælk og smør i rigelige mængder til ønsket konsistens opnåes.
  6. Tilbehør: Lav en blanding af skyllet hytteost, skiver af drueagurk, blomsterkapers, fintskåret skalotteløg, finthakket persille og sprødt bacon. Smages til
  7. Anretning: Anret spontant!
Vadouvan er en indisk karryblanding tilsat aromatiske urter som løg, hvidløg, skalotteløg o.l. i stil med masala. Det indeholder normalt knust løg, hvidløg, spidskommen og fennikelfrø.- -Vingerne og det ene lår kan med fordel skæres af vagtlerne før farsering, hvorved man kan anrette vagtlerne så de ligner koteletter.

En anden anretning

Tilbehør, hytteret, bacon…