Opskrift ikon

Opskrift

Farseret fasan med kantareller og majs

Frederik Nielsen har tidligere været ansat på restaurant Bind. Siden h…

Farseret fasan

Farseret fasan med kantareller og majs

4 personer / Udskriv denne sideUDSKRIV / DEL MED EN VEN

Ingredienser

Farseret fasan med kantareller og majs

1 stk fasan
1 majskolbe
kantareller
6 skalotteløg
rasp
3 æg
mælk
300 g svinefars
friske krydderurter
4 dl rødvin
4 dl portvin
5 dl vildtfond
salt, peber, og revet muskat
petit kartofler

Fremgangsmåde

  1. Fasanen rundudbenes, og der laves en fars med svinekødet, som fyldes ind i fasanen. Derefter bindes fasanen ind med snor. Brun fasanen af, og steg den færdig i ovenen ved 180 grader i ca. 1 time.
  2. Fasanskroget brunes af i en gryde. Skalotteløgene og gulerødderne hakkes groft og kommes med i gryden. Derefter hældes portvin, rødvin og vildtfond over, og det hele koges i ca. 30. min. Fondens sigtes, og den koges ned til en glace.
  3. Pil bladene af majskolben, og kog den ca. 15. min. Køl den godt af og skær majsene af. Kantarellerne rengøres, og 2 skalotteløg hakkes fint. Kom olie på en pande, og når olien er godt varm ristes kantarellerne. 1 min. før kanterellerne har fået nok tilsættes majs, skalotteløg samt salt og peber.
  4. Kartoflerne snittes i champignonform og de koges i 10-15 min.
  5. Den færdige fasan skæres i skiver og anrettes med glacen, majsen med kantareller samt de champignonformede kartofler.
Det kan være lidt besværligt at udbene fasanen indefra, uden at skindet går i stykker, men det færdige resultat bliver pænere på denne måde. Start med at løsne kød og skind fra brystet, og vær særlig forsigtig, hvor brystbenet går ud til skindet. Derefter løsnes og fjernes skroget indefra, idet leddene til lårene skæres over. Når skroget er ude, kan lårknoglerne løsnes, idet det yderste led får lov at blive siddende.

Håndskårne “champignon-kartofler”