Opskrift ikon

Opskrift

Farserede vagtler

Farserede vagtler med confiterede kartofler, svampesauce og tyttebær

Madaften 19. oktober 2015

Opskrifter fra samme event:

Stefan Svane er køkkenchef på Filmskolen og har været tilknyttet Lars…

Farserede Vagtler

Farserede vagtler

Farserede vagtler med confiterede kartofler, svampesauce og tyttebær

4 personer / Udskriv denne sideUDSKRIV / DEL MED EN VEN

Ingredienser

Vagtler

4 vagtler
200 g kyllingebryst i tern
2 æg
1 dl fløde
200 g ristede svampe og løg
Hakket persille
1 tsk trøffelpure
Salt

Kartofler

4 bagekartofler
1 kvist rosmarin
1 helt knust hvidløg
Andefedt
vindruekerneolie
Salt

Svampe

Blandede svampe
2 hele løg skåret i kvarte
1 spsk grov sennep
3 dl fløde
1 æble i tern
Hakket persille
Lidt vin
Lidt smør

Sødt

200 g tyttebær
1 spsk honning

Fremgangsmåde

  1. Vagtlerne udbenes. Kyllingebryst og salt køres “sejt” i robotten (thermomixer), æg tilsættes og der køres igen. Fløden tilsættes og der køres igen. Maseen vendes forsigtigt med svampe og pure mm.
  2. Steg en lille frikadelle af farsen og smag om der mangler salt, peber eller lign.. Den færdige fars fordeles i vagtlerne som lukkes forsigtigt. Vagtlerne lægges med toppen opad i bradepande og krydres godt. De steges i ovnen i ca. 20 min. ved 200 gr.
  3. Kartoflerne skylles godt, de skæres i kvarte og fordeles i et ildfast fad sammen med rosmarin, hvidløg, andefdet, vindruekerneolie og salt.. Stegss i ovn ved 180 gr. til de er møre og gyldne. De serveres afdryppet.
  4. Svampenen børstets fri for jord. Hvis nødvendigt kan de skylles og tørres godt. Steg svampenne ved høj varme, så de får lidt farve. Derefter tilsættes løg og smør, og de sauteres til de er møre (pas på varmen). Vinne tilsættes og koges ind til den er næsten væk. Herefter tilsættes fløden og saucen koges ind til en passende konsistens. Inden servering tilsættes æblerne, og saucen smages til med sennep og hakket persillle.
  5. Honningen koges op og tyttebærrene tilsættes, og bærrene skla have lidt varme før gryden tages af. Smag til og tilsæt evt. lidt mere sødme.