Opskrift ikon

Opskrift

Dobbeltkotelet af lammekrone

Jesper Jans har været med på madholdet næsten alle år, og vi kender ha…

Dobbeltkotelet

Dobbeltkotelet af lammekrone

4 personer / Udskriv denne sideUDSKRIV / DEL MED EN VEN

Ingredienser

1 dobbeltkotelet til hver person

PANERING

Rasp
Persille
Hvidløg
Revet citronskræl
Æg
Salt, peber og smør til stegning

GARNITURE

Tomat
Rød peber
Squash
Aubergine
Mynte
Rødløg
Hvidløg
Olivenolie
Piment d'espelette
Salt
Kartofler
Olie
Sukker

Fremgangsmåde

  1. Vend de dobbelte koteletter i æg og paner dem i en blanding af rasp, persille, hvidløg, revet citronskræl, salt og peber. Steg koteletteren til de er godt lysebrune og rosa indvendige.
  2. Skær grøntsagerne i mindre stykker og sauter dem sammen med hvidløg og mynte. Smag til med salt, lidt sukker og piment d’espelette
  3. Skræl kartoflerne og skær dem i firkanter. Steg dem møre og sprøde i olie. Drys med lidt salt.
  4. Ved anretningen skæres dobbeltkoteletten igennem, så der er et ben i hver halvdel.
Koteletter er dobbelt på den måde, at lammeryggen er delt i to siden som til en lammekrone. De skæres ud, så der er to (soignerede ) ben på hvert stykke. Kødet bliver mere saftigt og lækkert, når koteletterne på denne måde steges i dobbelt tykkelse.