Opskrift ikon

Opskrift

Dadelkage med karamelsauce, blodgrape og havesyre

Jesper Vollmer har i mange år arbejdet som køkkenchef ved Kongehuset.…

Dadelkage med karamelsauce blodgrape og havesyre

Dadelkage med karamelsauce, blodgrape og havesyre

4 personer / Udskriv denne sideUDSKRIV / DEL MED EN VEN

Ingredienser

KAGE

125 g dadler uden sten
1.5 dl vand
0.5 tsk natron
0.5 tsk tørret ingefær
0.5 tsk bagepulver
30 g smør
75 g sukker
1 æg
60 g mel
små daioleforme til at bage i

KARAMELSAUCE

50 g smør
0.3 dl lys sirup
70 g brun farin
0.3 dl piskefløde
1 blodgrapefrugt

PYNT

Desserturter (melisse, mynte eller havesyre)

Fremgangsmåde

  1. Hak dadlerne og kog dem op i vandet. Tilsæt natron og ingefær og lad det trække i 10 min. Pisk smør og sukker i og pisk endelig ægget i, lidt ad gangen. Sigt mel og bagepulver i, og bland det hele godt.
  2. Sprøjt formene med fedtstof, og fyld 100 g. i hver. Bag dem ved 180 grader i ca. 15 minutter. En kødnål skal kunne glide igennem, uden at dejen hænger ved.
  3. Til karamelsaucen koges smør, sirup, farin og fløde op, og det hele piskes sammen. Saucen skal evt. lunes op igen ved anretningen.
  4. Grapefrugten fileteres og saften presses af resterne. Bland saften med med samme mængde sukker og kog det lidt ind til en sirup.
  5. Anret kagerne med karamelsaucen på og læg grapefileterne blandet med lidt urter. Pynt med siruppen.