Opskrift ikon

Opskrift

Crepes Suzette

Peter Hørning er en ekstraordinær kok der har bragt nogle fantastiske…

Crepes Suzette

Crepes Suzette

4 personer / Udskriv denne sideUDSKRIV / DEL MED EN VEN

Ingredienser

Pandekager

75 g mel
2 æg
100 g smør
0.5 tsk salt
1 tsk sukker
1.5 dl mælk
korn fra en vanillestang

Appelsinsauce

2 økologiske apppelsiner
1 økologisk citron
50 g smør
50 g sukker
3 cl Grand Marnier
1 cl cognac
20 g mandelflager

Fremgangsmåde

  1. Pandekager (ca. 10 stk.). Mel og æg piskes sammen til en ensartet masse. Smelt 50 g. smør – piskes efterfølgende i massen. Tilsæt salt, sukker, mælk og vanillekorn. Lav pandekagerne med resten af smørrret på panden. Når pandekagerne er bagt, fordels de i trekanter.
  2. Appelsinsauce. Sukker karamelliseres på en varm pande. Riv citronskal og appelsinskal op i karamelmassen. Tilsæt smør og saften fra citronen og appelsinerne. Dette koges nu ind til en jævn, halvtyk sauce.
  3. Læg pandekagerne op i saucen. Hæld Grand Marnier og cognac på – flambér. Vend pandekagerne i saucen. Anret og pynt med mandelflager og sauce.
Opskriften er fra bogen "Kokken & Kærligheden" af Peter Hørning (Copyright Peter Hørning).

Relaterede opskrifter

Flere opskrifter fra Dessert    |   Gå til alle opskrifter

Se også  Bagværk  Dessert  Forret  Hovedret  Snack