Opskrift ikon

Opskrift

Cremet Sellerisuppe med stegt kammusling og trøffelolie

Jørgen Michelsen er en af vore faste kokke, som har kommet hos os i ma…

Sellerisuppe

Cremet Sellerisuppe med stegt kammusling og trøffelolie

4 personer / Udskriv denne sideUDSKRIV / DEL MED EN VEN

Ingredienser

BECHAMEL

30 g mel
30 g smør
5 dl mælk

Asparges
kammuslinger
trøffelolie
purløg

BOUILLON

gulerod
løg
selleriafpuds
0.5 l vand

Fremgangsmåde

  1. Mel og smør røres sammen over svag varme i 4-5 minutter. Det må gerne bruse lidt og blive hvidt i kanten, det fjerner melsmagen.
  2. Bouillon laves af gulerod, løg og selleriafpuds og en ½ liter vand. Selleri dampes i smør uden at tage farve, når helt mør hældes bouillon ved og det blendes. Grønne asparges deles og ristes kortvarigt i lidt smør (skal beholde biddet)
  3. Asparges og kammuslinger anrettes i dybe, varme tallerkener. Suppen hældes ved og der trækkes en tynd streg med trøffelolien i suppen. Der toppes med lidt purløg.
  4. Suppen monteres, hvis nødvendigt, med lidt fløde.