Opskrift ikon

Opskrift

Clam chowder

Jesper Vollmer har i mange år arbejdet som køkkenchef ved Kongehuset.…

Clam chowder

Clam chowder

4 personer / Udskriv denne sideUDSKRIV / DEL MED EN VEN

Ingredienser

500 g venusmuslinger
50 g chorizo
halv fennikel
1 gulerod
300 g kartofler
1 løg
1 fed hvidløg
0.5 spsk finthakket timian
0.25 spsk finthakket rosmarin
1 laurbærblad
1.5 dl hvidvin
8 dl fiske- eller hønsebouillon
2 dl piskefløde
hakket persille

Fremgangsmåde

  1. Rens muslingerne og smid de dårlige ud. Damp dem under låg. Sigt dem og gem væden. Gem 3 – 4 muslinger pr. person i skallen. Resten tages ud af skallerne.
  2. Hak både chorizo og grøntsagerne i 0,5 cm tern. Steg chorizo af i en stor gryde og kom resten af grøntsagerne ned til dem. Sautér det hele kort af.
  3. Kom både væden fra muslingerne, bouillonen og fløden på. Lad det simre til kartoflerne er møre. Lige inden serveringen dumpes muslingerne i suppen. Smag godt til og server suppen med et drys hakket persille over.

TIP!

Der muslinger, der i frisk tilstand er åbne, og som ikke lukker sig, hvis man banker lidt på er dårlige. De smides ud. Når muslingerne er dampede, er der også nogle, der ikke åbner sig. De skal også betragtes som dårlige og skal ligeledes kasseres.