Opskrift ikon

Opskrift

Chokolademousse med vaniljecreme, sorbet og sprøde kager

John Kofod er uddannet som hovmester ved Kogtved Søfartsskole, og har…

Hvid chokolademousse

Chokolademousse med vaniljecreme, sorbet og sprøde kager

4 personer / Udskriv denne sideUDSKRIV / DEL MED EN VEN

Ingredienser

CHOKOLADEMOUSSE

200 g mørk chokolade
180 g æggeblomme
75 g sukker
1 vaniljestang
5 dl fløde

SPRØDE KAGER

350 g smør
650 g flormelis
420 g æggehvider
350 g mel

VANILJECREME

4 æggeblommer
100 g flormelis
1 stang vanilje
4 dl fløde

Fremgangsmåde

  1. Til chokolademoussen piskes æg og sukker sammen, og piskefløden piskes meget let. Chokoladen smeltes og vendes i æggemassen. Til sidst vendes fløden i.
  2. Til de sprøde kager piskes æg og flormelis samen, melet tilsættes lidt efter lidt, og til sidst tilsættes også smørret. Dejen smøres tyndt ud på bageplade på bagepair, og de bages ved 160 grader i 10 min.
  3. Vaniljecremen laves ved at æggeblommerne piskes luftige med flormelis og vanilje, og til sidst vendes den letpiskede fløde i.
  4. Hindbærsorbet køres på pacojet.
  5. Anrettes på en kold tallerken. Først formes et stor klat chokolademousse i fin æggeform, der anbriges p å siden, og med en ske mases en forbydning, hvori en en lidt mindre formet sorbetæg anbringes. Derfter hældes vaniljecreme over, og de sprøder kager knækkes i pasende stykker, som retten pyntes med. Serveres hurtigt – inden den smelter for meget.

TIP!

Pacojet er en maskien, der hakker sorbet meget fint i frosen tilstand. Det er en rimelig dyr maskine, så man kan nok ogsp klare sig med almindelig sorbet.

Relaterede opskrifter

Flere opskrifter fra Dessert    |   Gå til alle opskrifter

Se også  Bagværk  Dessert  Forret  Hovedret  Snack