Opskrift ikon

Opskrift

Chokolademousse

Madaften 14. december 2017

Opskrifter fra samme event:
No items found

Jesper Vollmer har i mange år arbejdet som køkkenchef ved Kongehuset.…

Chokolademousse

Chokolademousse

4 personer / Udskriv denne sideUDSKRIV / DEL MED EN VEN

Ingredienser

200 g god mørk chokolade, f.eks. Valrhona Manjari 64%
8 æggeblommer
70 g sukker
5 dl piskefløde

Fremgangsmåde

  1. Chokoladen hakkes fint og smeltes over vandbad ved max. 55 grader.
  2. Æggeblommerne piskes godt sammen med sukker.
  3. 1/3 af den lune chokolade piskes ned i æggeblommerne. Når massen er blank, sej og homogen, piskes resten af chokoladen i.
  4. Fløden piskes let, kun så den lige akkurat begynder at blive cremet. Derefter vendes 1/3 letpisket fløde ned i chokolademsasen. Når fløden “har fået fat” tilsættes resten af fløden.
  5. Kom moussen på portionsglas eller i en større bøtte til senere anretning, hvor man klan forme fine æg med en varm ske. Den kan serveres som den er eller sammen med syltet frugt eller andre friske ting.

Relaterede opskrifter

Flere opskrifter fra Dessert    |   Gå til alle opskrifter

Se også  Bagværk  Dessert  Forret  Hovedret  Snack