Opskrift ikon

Opskrift

Chokolademousse

Madaften 14. december 2017

Opskrifter fra samme event:
No items found

Jesper Vollmer har i mange år arbejdet som køkkenchef ved Kongehuset.…

Chokolademousse

Chokolademousse

4 personer / Udskriv denne sideUDSKRIV / DEL MED EN VEN

Ingredienser

200 g god mørk chokolade, f.eks. Valrhona Manjari 64%
8 æggeblommer
70 g sukker
5 dl piskefløde

Fremgangsmåde

  1. Chokoladen hakkes fint og smeltes over vandbad ved max. 55 grader.
  2. Æggeblommerne piskes godt sammen med sukker.
  3. 1/3 af den lune chokolade piskes ned i æggeblommerne. Når massen er blank, sej og homogen, piskes resten af chokoladen i.
  4. Fløden piskes let, kun så den lige akkurat begynder at blive cremet. Derefter vendes 1/3 letpisket fløde ned i chokolademsasen. Når fløden “har fået fat” tilsættes resten af fløden.
  5. Kom moussen på portionsglas eller i en større bøtte til senere anretning, hvor man klan forme fine æg med en varm ske. Den kan serveres som den er eller sammen med syltet frugt eller andre friske ting.