Opskrift ikon

Opskrift

Chokolade terrin med Bailey sauce

John Kofod er uddannet som hovmester ved Kogtved Søfartsskole, og har…

Chokoladeterrine

Chokolade terrin med Bailey sauce

4 personer / Udskriv denne sideUDSKRIV / DEL MED EN VEN

Ingredienser

Chokolade terrin

50 g glucose
100 g vand
2 g salt
2 g agar
400 g fløde
250 g hvid chokolade
4 husblas
1 æggeblomme
65 g mælk
1 revet skræl af en lime
1 vaniljestang

Bailey sauce

150 g lys chokolade
150 g mælk
Baileys efter smag

Fremgangsmåde

Chokolade terrin

  1. Vand, salt og glukose samt agar koges godt igennem i 5 minutter indtil agar pulveret er helt opløst tilsættes fløde — koges op og tilsættes chokolade så det smelter samt husblas der er opløst
  2. Æggeblommer og kold mælk, revet skal af lime samt vaniljekorn blandes sammen og tilsættes chokolademassen til sidst
  3. Massen kommes derefter i bakker (ca. I cm. høj) bakken er inden aftørret med neutral olie / bage spray så chokolade massen ikke hænger i når det skal op Henstår min. i 2 timer.
  4. Chokolade terrin skæres nu ud i lange 1 cm. tykke baner og tages op med en pallet — stilles på tallerken så den snor sig dekorativt

Bailey sauce

  1. Til saucen koges mælken op og der tilsættes lys chokolade — saucen smages til med bailey, når saucen er blevet afkølet — serveres kold.
Tip: I billederne af retten her på siden er der også brugt hvid chokolade i saucen. Med lys chokolade i saucen kommer der lidt mere farvespil og desserten.

På dette billede er desserten skåret i strimler og præsenteret på en sort tallerken

Relaterede opskrifter

Flere opskrifter fra Dessert    |   Gå til alle opskrifter

Se også  Bagværk  Dessert  Forret  Hovedret  Snack