Opskrift ikon

Opskrift

Cæsar salat

Jesper Vollmer har i mange år arbejdet som køkkenchef ved Kongehuset.…

Cæsar salat

Cæsar salat

4 personer / Udskriv denne sideUDSKRIV / DEL MED EN VEN

Ingredienser

2 - 3 ansjoser
2 æggeblommer
1 fed hvidløg
Sort peber
1 - 2 spsk. revet parmesan
3 - 4 dl. vindruekerneolie
Saften fra en halv citron
Salt

2 kyllingebryster
Olie

1 håndfuld Cherry tomater
Vand
Salt og peber
Olivenolie
Revet hvidløg

1 romaine salat

Lidt groft brød i brud eller som croutoner

Fremgangsmåde

  1. Start med dressingen. Kør ansjoser, æggeblommer, peber og parmesan sammen med en blender. Brug evt en stavblender. Det kan være nemmere at styre en en stor kande. Når alt er kørt sammen, tilsættes olien lidt ad gangen , til den rigtige konsistens. Bliver den for tyk, kan man nemt give den ganske lidt vand, så den bliver tyndere. Smag den godt til med osten og syren fra citronen.
  2. Steg kyllingebrysterne i lidt olie på panden. Vend og drej dem lidt, så de bliver flot gyldne på begge sider. Krydr med salt og peber samt lidt revet hvidløg med olivenolie på.
  3. Pluk og skyl salaten.
  4. Fjern skrællen fra tomaterne, ved at give dem et ganske lille snit i den modsatte ende af den, hvor stilken sidder. Dump dem ned i kogende vand med lidt salt i ca. 15 – 20 sek. Kom dem op i koldt vand, og tag skrællen af. Kom dem i en lille skål, og giv dem lidt olivenolie, salt, peber og hvidløgsolie.
  5. Vend salaten med dressingen i en skål, og sørg for at al salaten er coatet af dressingen. Læg det i bunden af en skål eller et fad, og drys dine kyllingebryster i mindre stykker ud over sammen med tomaterne, brød croutonerne eller brudt brød. Til sidste lidt mere parmesan.
  6. Salaten skulle gerne mætte fint pga. kyllingen og brødet.

TIP!

Hvis det er svært at "fange" æggeblommerne med stavblenderen, kan det være lettere at røre mayonnaisen med et håndpiskeris. Skulle den skille, kan man starte forfra med lidt æggeblomme, og så røre den skilte mayonnaise i lidt efter lidt.