Opskrift ikon

Opskrift

Brunede løg med lagret ost, “knas”

Brunede løg med lagret ost, “knas”

4 personer / Udskriv denne sideUDSKRIV / DEL MED EN VEN

Ingredienser

Brunede løg med lagret ost, “knas”

4 rødløg
1 dl fond
1 dl rødvin
1 spsk sukker
150 g lagret ost - f.eks. knas
Timian
salt og peber
Olie

Fremgangsmåde

  1. Skræl løgene og skær dem over fra top til rod. Kom dem i et ildfast fad, hæld vin, fond, salt, sukker, timian over og bag dem i 20 min ved .. 180 gr.
  2. Varm en pande op og steg løgene i olie med skærefladen nedad, indtil de er mere end brune, næsten sorte. Skil nu løgene i flager og anret dem med fond, vin og timian
  3. Lun løgene to min.lige Inden servering og riv den lagrede ost over.
En god ost til retten kan f.eks. være Arla unikas "gammel knas", eller en anden ost i samme stil.

En lille ret, der kan bruges som en af mange til en middag – a la italiensk stil, hvor alle spiser lidt af hver af de mange retter.

Retten kan også bruges som en forret eller en frokostret.