Opskrift ikon

Opskrift

Broccolisuppe

Vores “egen” Jørn Steen Larsen har i sine unge dage været restaurantio…

Broccolisuppe

Broccolisuppe

4 personer / Udskriv denne sideUDSKRIV / DEL MED EN VEN

Ingredienser

Broccolisuppe

2 porrer
1.5 broccoli
2 bagekartofler
olivenolie
16 dl grøntsagsbouillon
2 dl piskefløde
salt og peber
2 æbler
halv citron
halv potte brøndkarse
groft brød med hvidløg (eller bruschetta)

Fremgangsmåde

  1. Rens porerne og skær dem i grove strimler. Del broccolien i små buketter og skær stokken i tern. Skræl kartoflerne og skær dem i tern. Steg del hele i lidt olie i 6 – 8 minutter. Hæld bouillonen ved og bring det i kog. Lad det herefter småsimre under låg i ca. 20 minutter.
  2. Blend det hele til en glat suppe, varm den op igen og tilsæt fløden. Smag til med salt og peber.
  3. Skær æblerne med skræl i mundrette stykker og dryp lidt citronsaft over.
  4. Server suppen med æble, brøndkarse og brød.

I stedet for almindelig brød til suppen, kan man servere en bruschetta