Opskrift ikon

Opskrift

Braiseret grissebasse kølle asia style

Betina Repstock har besøgt Madholdet 10 gange, og har bragt Madholdet…

grissebasse kølle

Braiseret grissebasse kølle asia style

4 personer / Udskriv denne sideUDSKRIV / DEL MED EN VEN

Ingredienser

Braiseret grissebasse kølle asia style

4 stk grisekøller
4 stk stjerneanis
1 stang cassia kanel
2 fed hvidløg
4 spsk fish sauce
2 spsk rød karry
1 spsk rørsukker - eller palmesukker
2 limeblade
8 stk kardemommekapsler
2 stk chili
2 spsk frisk ingefær
0.5 dl lys soya sauce
2 dl fond
2 dl vand

Fremgangsmåde

  1. Start med at marinere køllerne i soyaen (5 timer)
  2. Kom alt i en gryde, og kog sagte til køllerne er meget møre, ca. 1½ time.
  3. Imens tilberedes tilbehør, f.eks. blomkål “ris” – se opskrift fra samme dag.

TIP!

På madholdet måtte vi nøjes med at marinere køllen i 1½ time. Resultatet blev fremragende. Hvis man deriomod marinerer i 5 timer, som opskriften siger, er der risiko for at smagen bliver for salt. Det har været Sørens efterfølgende erfaring med opskriften.

Disse “Grissebasse køller” kaldes også grillkøller. De består af grisens spoleben med kød på, og er ikke voldsomt større end kyllingelår, passende med en kølle pr. person.