Opskrift ikon

Opskrift

Boeuf sauté Stroganoff

James Price står sammen med Adam Price bag adskillige Brdr. Price rest…

Stroganoff

Boeuf sauté Stroganoff

4 personer / Udskriv denne sideUDSKRIV / DEL MED EN VEN

Ingredienser

800 g oksefilet
3 – 4 spsk. edelsüss paprika
3 – 4 løg
2 spsk smør
300 g champignon
5 – 6 skiver bacon (skåret fra helt stykke.)
2 spsk koncentreret tomatpure
5 dl fløde
Salt og peber

KARTOFFELMOS

1 kg melede kartofler
150 g smør
4 dl sødmælk (cirka)
Revet muskat
Salt og peber

Fremgangsmåde

  1. Kødet skæres i strimler på størrelse med en lillefinger og pudres ind i paprikaen.
  2. 3 – 4 løg hakkes og klares i smørret i en sort smedejernsgryde eller lignende. Når løgene er klare, fisker man dem op og sætter dem til side.
  3. Bacon skåret i mindre strimler steges i gryden til de er gyldne, men ikke for sprøde. Så tages de op og sættes også til side.
  4. Champignonerne renses og skæres i tynde skiver og steges på en separat pande i lidt smør. Sæt dem ligeledes til side.
  5. I det fedt, der er tilbage i gryden, brunes nu kødstrimlerne over en rask ild. Hvis der ikke er nok fedt, må der tilsættes lidt olien. Men pas på – paprika er slemt til at brænde på, så der skal røres.
  6. Når kødet begynder at blive lidt fast i konsistensen, tilsættes et par skefulde koncentreret tomatpuré og bruner med. Fløden kommes ved og får et kort opkog, hvorpå man tilsætter løg, bacon og de ristede champignoner. Og så skal Stroganoffen bare varmes hurtigt igennem, smages til med salt og peber og serveres rygende varm – gerne med hjemmelavede pommes frites eller en god mos.
  7. Kog de skrællede kartofler helt møre i usaltet vand. Lad dem dampe godt af, og pres dem så gennem en kartoffelpresser. Pisk smørret i mosen og derpå mælk til konsistensen er passende lind. Smag til med revet muskat, salt og peber.

TIP!

Man kan også bruge oksemørbrad i stedet for oksefilet. Man kan i så fald med brune kødet ganske kort, tage det fra igen, gøre resten færdig, og så først til sidst tilsætte kødet igen. På den måde kan man sikre at kødstrimlerne stadig er saftige røde i midten. Det smager mindst lige så godt.