Opskrift ikon

Opskrift

Blomkål “ris”

F. eks. som tilbehør til grissebasse køller

Betina Repstock har besøgt Madholdet 10 gange, og har bragt Madholdet…

blomkålsris

Blomkål “ris”

F. eks. som tilbehør til grissebasse køller

4 personer / Udskriv denne sideUDSKRIV / DEL MED EN VEN

Ingredienser

Blomkål "ris"

1 blomkålshoved
2 spsk peanuts
2 stilke frisk mynte
2 stilke basilikum
Evt. koriander - efter smag
Fish sauce
Granatæblekerner

Fremgangsmåde

  1. Peanuts kommes i en frysepose og knuses let med en kagerulle, flaske eller lille gryde.
  2. Blomkålen skæres fri for blade, skylles og rives på den grove side af et rivejern.
  3. Heri vendes nu mynten, basilikum, koriander, peanuts og evt. salt

TIP!

Blomkålen kan varmes i en gryde eller i mikrobølgeovn. I østen bruger man fish sauce i stedet for salt. Det lugter fælt, men det giver den helt rette thai smag.