Opskrift ikon

Opskrift

Blomkål med æble

Jesper Vollmer har i mange år arbejdet som køkkenchef ved Kongehuset.…

Blomkålsret

Blomkål med æble

4 personer / Udskriv denne sideUDSKRIV / DEL MED EN VEN

Ingredienser

1 lille blomkålshoved
3 dl æblejuice
125 g smør

URTESALAT

Skovsyre
purløg
kørvel
1 æble

Fremgangsmåde

  1. Start med at sætte æblejuicen over i en gryde. Reducer den til ca. 1 tiendedel. Det skal blive til en sirup. Check konsistensen på en kold tallerken.
  2. Lav brunet smør ved at piske ca. 75 g. smør over høj varme, så vallen brune og det dufter af nødder
  3. Skær top og bund af blomkålen, og del den vandret i to skiver. så du kan stege den flot på panden. Lad den stege forsigtigt på begge sider, til du synes af konsistensen er perfekt. Du kan evt. bruge et låg på panden, til at fremskynde tilberedningen.
  4. Skær urterne groft ud til urtesalaten og skær “tændstikker” af æblet. Lun både sirup og det brunede smør op og bland de to ting.
  5. Del de stegte blomkålsskiver i to og anret dem sammen, med kålen i bunden, urtesalaten lidt op ad siden og kom den skilte dressing ud over det hele.