Opskrift ikon

Opskrift

Blomkål-hotwings

Betina Repstock har besøgt Madholdet 10 gange, og har bragt Madholdet…

Blomkål lhotwings

Blomkål-hotwings

4 personer / Udskriv denne sideUDSKRIV / DEL MED EN VEN

Ingredienser

BLOMKÅL

halv blomkålshoved

DEJ

125 g kikærtemel
1¼ - 1½ dl vand
2 spsk olie

GLASERING

0.25 dl soja
0.5 dl sød chilisovs
hvidløg
1 spsk reven ingefær
3 spsk tomatketchup
1 knvsp røget paprika
1 lille drys chiliflager
1 tsk ristet sesamolie

RANCH DRESSING

2 dl yoghurt naturel
2 spsk finthakket persille
2 spsk klippet dild
2 spsk klippet purløg

Fremgangsmåde

  1. Del blomkålen i buketter.
  2. Rør kikærtemelet med vand og olie til konsistensen er passende. Dejen skal kunne hænge fast på blomkålsstykkerne, og den skal hverken være for fast eller for flydende. Rør et drys salt og peber i dejen. Vend alle blomkålsstykkerne i dejen med en gaffel, eller brug fingrene
  3. Læg stykkerne påp en bageplade med bagepapir og bag kålne i en 225 grader varm ovn i 6 – 8 min.
  4. Glaseringe laves ved at lade soya og chilisovs simre i en gryde, til det tykner lidt. Tilsæt presset hvidløg, ingefær, tomatketchup, paprika, chiliflager og sesamolie. Smag til Glaseringen skal være tilpas sød og stærk. Hvis den er for flydende, kioes den lidt mere ind.
  5. Pensel kålen i glaseringen. Sæt den igen på bagepladen og bag dem færdige i en 200 grader varm ovn, 6 – 8 min.
  6. Rør ingredienserne til dippen sammen og smag til med salt og peber.
  7. Server straks så de er glohede og sprøde.