Opskrift ikon

Opskrift

Blåbær kage

Madaften 7. september 2015

Opskrifter fra samme event:

Betina Repstock har besøgt Madholdet 10 gange, og har bragt Madholdet…

Ret 8

Blåbær kage

personer / Udskriv denne sideUDSKRIV / DEL MED EN VEN

Ingredienser

Kiksebund

150 g Digestive kiks
75 g smeltet smør

Blåbærmousse

4 blade husblas
250 g frosne blåbær

Pynt

Friske blåbær
Hvide chokoladeknapper

Fremgangsmåde

  1. Kom kiks i en frysepose, og knus dem til fine krummer ved at bruge en kagerulle eller kom kiksene i en foodprocessor.
  2. Kom kiksesmulderet og smeltet smør i en skål – bland det godt sammen. Fordel kiksemassen i en justerbar kagering (diameter: 16 cm, højde: 10 cm) eller alternativt i en springform. Pres kiksemassen ned i kageringen/springformen i et jævnt lag. Stil bunden i køleskabet i ca. 30 minutter.
  3. Læg husblas i koldt vand ca. 10 minutter. Kom blåbær, sukker og vaniljesukker i en gryde. Giv det et lille opkog. Vrid den udblødte husblas fri for vand, og opløs den i massen. Blend blåbærmassen (fx med en stavblender). Hæld blåbærmassen i en si, og pres den igennem sien, til der kun er skind tilbage.skind kasseres.
  4. Afkøl blåbærmassen let – stil det eventuelt i køleskabet i 10 minutter.
  5. Pisk fløden til en let skum – det er vigtigt ikke at piske for længe. Tilsæt herefter græsk yoghurt og pisk godt igen. Kom nu flødeblandningen over i blåbær massen og bland det godt sammen.
  6. Fordel blåbærmoussen på den kolde kiksebund. Stil kagen tilbage i køleskabet i 3 timer, så moussen kan stivne. Pynt kagen med friske blåbær og hvide chokoladeknapper kan med fordel lave kagen dagen forinden, den skal bruges. Den er også fryseegnet.

Relaterede opskrifter

Flere opskrifter fra Dessert    |   Gå til alle opskrifter

Se også  Bagværk  Dessert  Forret  Hovedret  Snack