Opskrift ikon

Opskrift

Blåbær kage

Madaften 7. september 2015

Opskrifter fra samme event:

Betina Repstock har besøgt Madholdet 10 gange, og har bragt Madholdet…

Ret 8

Blåbær kage

personer / Udskriv denne sideUDSKRIV / DEL MED EN VEN

Ingredienser

Kiksebund

150 g Digestive kiks
75 g smeltet smør

Blåbærmousse

4 blade husblas
250 g frosne blåbær

Pynt

Friske blåbær
Hvide chokoladeknapper

Fremgangsmåde

  1. Kom kiks i en frysepose, og knus dem til fine krummer ved at bruge en kagerulle eller kom kiksene i en foodprocessor.
  2. Kom kiksesmulderet og smeltet smør i en skål – bland det godt sammen. Fordel kiksemassen i en justerbar kagering (diameter: 16 cm, højde: 10 cm) eller alternativt i en springform. Pres kiksemassen ned i kageringen/springformen i et jævnt lag. Stil bunden i køleskabet i ca. 30 minutter.
  3. Læg husblas i koldt vand ca. 10 minutter. Kom blåbær, sukker og vaniljesukker i en gryde. Giv det et lille opkog. Vrid den udblødte husblas fri for vand, og opløs den i massen. Blend blåbærmassen (fx med en stavblender). Hæld blåbærmassen i en si, og pres den igennem sien, til der kun er skind tilbage.skind kasseres.
  4. Afkøl blåbærmassen let – stil det eventuelt i køleskabet i 10 minutter.
  5. Pisk fløden til en let skum – det er vigtigt ikke at piske for længe. Tilsæt herefter græsk yoghurt og pisk godt igen. Kom nu flødeblandningen over i blåbær massen og bland det godt sammen.
  6. Fordel blåbærmoussen på den kolde kiksebund. Stil kagen tilbage i køleskabet i 3 timer, så moussen kan stivne. Pynt kagen med friske blåbær og hvide chokoladeknapper kan med fordel lave kagen dagen forinden, den skal bruges. Den er også fryseegnet.