Opskrift ikon

Opskrift

Beef Wellington med Pommes Souffle og Madeira-sky

Peter Hørning er en ekstraordinær kok der har bragt nogle fantastiske…

Beef Weelington med pommes souffle

Beef Wellington med Pommes Souffle og Madeira-sky

personer / Udskriv denne sideUDSKRIV / DEL MED EN VEN

Ingredienser

Beef Wellington med Pommes Souffle og Madeira-sky

800 g oksemørbrad
1 pakke babyspinat
1 pakke butterdej
50 g smør til spinaten
2 finthakkede skalotteløg
2 æggeblommer
blandet grøn salat

Fremgangsmåde

  1. Oksemørbraden pudses smukt af og brun den på panden i lidt olivenolie. Krydres med salt og peber og sættes til side. Babyspinaten skylles grundigt og sauteres i smør. Når spianten er kold, dækkes mørbraden med spinat.
  2. Butterdejen rulles ud til en firkant, der er stor nok til at pakke mørbraden ind i. Kanterne pensles med æggeblomme. Mørbraden lægges midt på butterdejen og pakkes pænt ind. Den indpakkede mørbrad lægges på en bageplade, idet dejens sammenføjninger lægges nedad.
  3. Butterdejen pensles grundigt med æggeblommer over det hele. Mørbraden sættes i ovnen på 230 gr. i ca. 20 min. til butterdejen er smukt gylden (må ikke tage for meget farve). Lad den hvile overdækket i mindst 15 min., og skær den derpå i ret tykke skiver.
  4. Serveres med Pommes souffle (se opskriften på samme dato) og Madeirasky (sky smagt til med madeira) – evt også med lidt ristede sellerirod stænger og forårsløg
Fra "Kokken & Kærligheden" af Peter Hørning.