Opskrift ikon

Opskrift

Bagt og råt æble med karamel og hvid chokolade

Simon Juel Pedersen er en talentfuld ung kok, som er ansat på Rørvig k…

Bagt æble

Bagt og råt æble med karamel og hvid chokolade

4 personer / Udskriv denne sideUDSKRIV / DEL MED EN VEN

Ingredienser

4 - 6 æbler
sukker
vanilje
piskefløde
smør
salt

CRUMBLE

100 g blødt smør
100 g sukker
160 g hvedemel
0.5 vaniljestang

HVID CHOKOLADECREME

2 dl piskefløde
100 g hvid chokolade
1 blade husblas

Fremgangsmåde

  1. Skær æblerne i passende stykker og gem nogle rå stykker. Bag resten med lidt sukker og vanilje til de er møre men stadig har lidt bid. Skær de rå æblestykker i små tern.
  2. Karamelsaucen laves ved at smelte sukker i en gryde. Når sukkeret er smeltet og har fået en gylden farve, kommes lidt fløde og smør i, og der tilsmages med lidt salt.
  3. Ingredienserne til crumbelen æltes sammen og bages gyldent i ovnen ved 160 grader.
  4. Chokoladecremen laves ved at koge fløden op og hælden den hen over den hakkede hvide chokolade med den udblødte husblas. Når det er rørt sammen stilles cremen på køl. Når den er helt kold, piskes den, men ikke for meget, den kan godt skille.