Opskrift ikon

Opskrift

Bagt æble med rom og rosiner

Frederik Nielsen har tidligere været ansat på restaurant Bind. Siden h…

bagt æble

Bagt æble med rom og rosiner

4 personer / Udskriv denne sideUDSKRIV / DEL MED EN VEN

Ingredienser

Bagt æble med rom og rosiner

5 æbler
200 g marcipan
50 g sukker
100 g smør
kanel efter smag
en lille håndfuld rosiner
rom efter smag og behag!
hakkede, brændte mandler

Fremgangsmåde

  1. Skræl æblerne – eller lad skrællen blive på – det er et sprøgsmål om smag (og æblesort). Stik kærnehusene ud, og anbring æblerne i et ildfast fad.
  2. Bland marcipan, rosiner, rom, ristede mandler og kanel godt sammen, og fyld æblerne med blandingen. Læg en skive smør over æblerne, drys dem med sukker og kanel.
  3. Æblerne bages ved 180 grader i 25 – 30 min, alt efter størrelse og serveres.
De brændte mandler kan man lave selv. I en gryde blandes 200 g. flormelis, 1 dl. vand og 200 g mandler. Blandingen koges indtil den begynder at skille. Derefter skrues ned for varmen og der røres godt. Lige så langsomt begynder det at smelte og mandlerne bliver karamelliseret.