Opskrift ikon

Opskrift

Asparges vinaigrette – sprødt – gremolata

Jesper Vollmer har i mange år arbejdet som køkkenchef ved Kongehuset.…

Asparges

Asparges vinaigrette – sprødt – gremolata

4 personer / Udskriv denne sideUDSKRIV / DEL MED EN VEN

Ingredienser

8 store hvide asparges
8 radiser
1 glaskål
kvart rødløg
1 håndfuld persille, hakket
1 citron, skallen
1 fed hvidløg, revet
Olivenolie
Æbleeddike
Ærtespirer

Fremgangsmåde

  1. Aspargesne skrælles, og skær så 3-4 cm. af enderne. Vent med at koge dem til lige før anretning
  2. Radiser, glaskål, løg og persille hakkes og blandes med citron, hvidløg, olie og eddike til det dækker. Forholdet er ca. 1 del eddike til 5 dele olie. Smag til med peber.
  3. Kog de hvide asparges ca. 5-6 minutter. De skal være møre men ikke gennemkogte
  4. Kom vinaigretten ud over de lune asparges sammen med ærtespirerne og krydr med lidt salt og peber.