Opskrift ikon

Opskrift

Asparges med æg og stenbiderrogn

Torben Skandrup har i 25 år drevet restaurant “Den Sorte Ravn” på den…

Asparges med stenbidderrogn

Asparges med æg og stenbiderrogn

6 personer / Udskriv denne sideUDSKRIV / DEL MED EN VEN

Ingredienser

hvide asparges
6 pocherede æg
Mozarella og parmesan
3 avocado
1 citron
18% cremefraiche
Stenbiderrogn
Rejer til pynt

Fremgangsmåde

  1. Aspargeserne skrælles, og bunden skæres af. De koges i 3 minutter i let saltet vand, evt. med en dråbe eddike.
  2. Hvis stenbiderrognen ikke er renset, så renses den
  3. Mozarella og parmesan rives groft, fordelse i 6 flade bunker – jævnt høje over det hele – på smurt bagepapir på en bageplade. De bages i ovn ved 150 grader til de er lysebrune. Giv dem ikke for meget, og hold øje med dem hele tiden, når de nærmer sig. Lige pludseligt går det stærkt.
  4. Æggene pocheres i 3 min. Blommen skal stadig være flydende, så den kan fungere som sauce.
  5. Avocadoerne moses, og røres evt. med en smule creme fraiche til en mousse
  6. Retten anrettes på en stor tallerken. Det pocherede æg må gerne ligge på aspargersene sammen med en klat stenbiderrogn, og nogle rejer. Avocadomoussen lægges ved siden af, og retten serveres med et tyndt stykke ristet brød

TIP!

Når man skal pochere mange æg, vil det, med den klassiske metode med kogende vand, der sættes i rotation i gryden, tage noget tid. Man kan "snyde" lidt ved at fore en kop med et stykke film, hvori ægget slås ud, og filmen snos lukket om ægget. På den måde kan alle æg sænkes ned i gryden samtidig og koge på en gang.