Opskrift ikon

Opskrift

Æblekage

Torben Skandrup har i 25 år drevet restaurant “Den Sorte Ravn” på den…

Æblekage

Æblekage

4 personer / Udskriv denne sideUDSKRIV / DEL MED EN VEN

Ingredienser

6 store æbler
10 abrikoser
1 pose makroner
vanillesukker
25 g marcipan
5 dl piskefløde
Calvados
1 granatæble

Fremgangsmåde

  1. Æblerne skrælles, og skæres i stykker. Abrikoserne skæres i stykker. Begge dele koges til grød og køles derefter ned. Alt efter smag, kan man koge grøden helt ud, eller lade der restere lidt struktur i frugtstykkerne.
  2. Fløden piskes til skum med vanillen, og den smages til med calvados. Der skal en del til, for at give en tydelig smag.
  3. Æblegrøden anrettes enten i en skål eller i portionsanretninger. Lidt knus makron i bunden, grøden over, evt. endnu et lag makron og æblemos. Det toppes med den piskefløde og pyntes med en håndfuld granatæblekernerr.

TIP!

Hvis man ruller granatæblet hårdt mod bordet, løsnes kernene lidt inde i æblet. Hvis man derefter skærer æblet over på tværs, kan man banke kernerne ud, ved at slå på ydersiden med en grydeske.