Opskrift ikon

Opskrift

Æble-blomme crumble med vaniljecreme

Jørgen Michelsen er en af vore faste kokke, som har kommet hos os i ma…

Æble blomme crumble

Æble-blomme crumble med vaniljecreme

4 personer / Udskriv denne sideUDSKRIV / DEL MED EN VEN

Ingredienser

Æbler
sukker
citron
blommer

CRUMBLE

150 g smør
125 g sukker
125 g havregryn
125 g hvedemel
0.5 tsk stødt kanel

VANILJECREME

5 dl piskefløde
0.5 stang vanilje
60 g sukker
8 æggeblommer (sv. til 1½ dl.)

Fremgangsmåde

  1. Til kompotten skrælles æblerne, de skæres i grove stykker og koges til mos med sukker og citron, Når mosen er næsten færdig tilsættes blommer i grove tern.
  2. Crumble fremstilles ved at smelte smørret og tilsætte sukker, havregryn, mel og kanel. Det hele blandes og fordeles på bagepapir på en bageplade. Crumblen bages ved 175 grader til den er gyldenbrun. Rør rundt i den af og til under bagningen.
  3. Til vaniljecremen balndes piskefløden vaniljekornene, sukkeret og æggeblommerne. Det legeres over svag varme, og når den er passende tyk, tages den og cremen afkøles.
  4. Kompotten anrettes f.eks. i små skåle, pyntet med crumble og vaniljecremen.

Relaterede opskrifter

Flere opskrifter fra Dessert    |   Gå til alle opskrifter

Se også  Bagværk  Dessert  Forret  Hovedret  Snack